Kortingskaarten aanvragen/vernieuwen

Kortingskaarten NMBS aanvragen/vernieuwen

De gezinnen van Deurne die recht hebben op kortingskaarten NMBS en lid zijn van de Gezinsbond, contacteren Eddy Plichart via eddy.plichart@telenet.be of 03-322.49.41, om af te spreken hoe de vernieuwing dit jaar gebeurt – lidnummer vermelden, aub.

Zie INFO

Dat je als lid van de Gezinsbond voordelig gebruik kan maken van het openbaar vervoer hoeven we jou ongetwijfeld niet meer te vertellen. Ook jij vond vermoedelijk al de weg om Lijnkaarten en NMBS-Multipassen met spaarkorting aan te kopen.

De NMBS-kortingskaarten zijn een begrip bij gezinnen met drie of meer kinderen. Omdat wij niet op de hoogte zijn van recente wijzigingen in gezinssamenstellingen en het gebruik van de kortingskaarten van jouw gezinsleden en omdat je sowieso bij elke aanvraag de nodige bewijzen moet toevoegen, kunnen wij de te vervangen kortingskaarten niet automatisch vernieuwen. De aanvragen kunnen dus enkel op jouw initiatief gebeuren!

Op welke kortingen geeft de kortingskaart recht?

  • 50% korting op individuele treintickets van de NMBS.

  • 50% korting op een 10-rittenkaart vast traject van de NMBS.

  • Korting via sommige lokale besturen en privé-initiatieven die spontaan korting geven aan grote gezinnen en deze kortingskaart als bewijsstuk aanvaarden.

  • In het buitenland bij musea. Dit komt vaak voor in Spanje, Frankrijk en Italie.

Ziet jouw gezinssituatie er net iets anders uit zodat je na het lezen van al deze info nog niet weet of je al dan niet recht hebt op kortingskaarten? Aarzel dan niet om jouw gezinssituatie voor te leggen aan onze centrale dienst via kortingskaarten@gezinsbond.be of infolijn 02-507 89 56.

Zin om te helpen bij onze activiteiten in Deurne-Zuid?

Voor onze grote activiteiten (zoektochten, samenwerkingen met buurtorganisaties, tweedehandsbeurs, grootouderfeest, ontbijtbuffet, ...) hebben wij telkens vele helpende handen nodig voor uiteenlopende taken.

Wil je helpen? Neem dan contact op via luc@vanocken.eu of 03-321.28.02.

Al onze bestuursleden en medewerkers zijn onbezoldigde vrijwilligers.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.