Babytheek Antwerpen

De Gezinsbond opende op 20 april 2021, in samenwerking met het Netwerk Bewust Verbruiken, Circulair Vlaanderen en de stad Antwerpen, een Babytheek in Antwerpen (Schermersstraat 32). Een Babytheek is als een bibliotheek. Er worden echter geen boeken ontleend maar wel (grote) babyspullen.

Of je nu klein woont, het financieel wat moeilijker hebt of kiest voor een duurzame levensstijl... Alle gezinnen in en rond de grootstad Antwerpen zijn welkom. Samenwerking met de Huizen van het Kind garandeert dat we ook de meest kwetsbare gezinnen gelijke kansen geven en als Gezinsbond een meerwaarde voor hen zijn.

En onze droom gaat verder dan enkel het uitlenen van babyspullen. We willen van de Babytheek graag een plek maken waar iedereen zich welkom voelt. Een plaats om een babbeltje te doen bij een tasje thee of koffie, een locatie waar (jonge) ouders of grootouders vragen kunnen stellen en wie weet in de toekomst een nieuwe plek om workshops te geven.

Openingsuren:

 • dinsdag van 9:30 tot 12:00
 • vrijdag van 17:00 tot 19:30

Denk je nu, hé wat een tof concept, daar wil ik een handje bij helpen of ik ken iemand die wel wil helpen. Wel, dat kan op twee manieren!

Word vrijwilliger van de Babytheek

Samen met andere vrijwilligers vorm je hét team dat de Babytheek runt. Naargelang jouw goesting en vaardigheden worden taken verdeeld, zoals o.m.

 • Ouders warm onthalen
 • Advies geven over babyspullen 

 • Een praatje maken over het wel en wee met een nieuwe baby in huis
 • De online catalogus up-to-date houden 

 • Reserveringen maken 

 • Gedoneerde of aangekochte spullen sorteren 


Kortom, als vrijwilliger draag jij zorg voor de werking van de Babytheek en maak je zo het leven van jonge gezinnen wat makkelijker. 


Wat krijg je ervoor terug? 


 • Een leuke ploeg 

 • Dankbare gezinnen 

 • Af en toe een gezellig samenzijn met de andere vrijwilligers 

 • Ondersteuning door professionele medewerkers 


Al eens de sfeer opsnuiven? Bekijk een filmpje van de 1ste Babytheek in ons land (Elzenhof). 


Help ons bij het verzamelen van materialen 
Specifiek gaat het om spulletjes (geen kledij of speelgoed) die ouders gebruiken tijdens het eerste levensjaar. Heb jij thuis nog babymaterialen staan die in goede staat zijn? Wil je ze graag een tweede leven geven? Misschien kunnen we jouw spullen nog een plaats geven in de Babytheek.

Interesse om vrijwilliger te worden? Spullen doneren? Neem contact op voor meer informatie via annick.haesen@gezinsbond.be of 0477-78.71.74. 


Meer info op www.babytheek.be.

Babytheek Antwerpen

Zin om te helpen bij onze activiteiten in Deurne-Zuid?

Voor onze grote activiteiten (zoektochten, samenwerkingen met buurtorganisaties, tweedehandsbeurs, grootouderfeest, ontbijtbuffet, ...) hebben wij telkens vele helpende handen nodig voor uiteenlopende taken.

Wil je helpen? Neem dan contact op via luc@vanocken.eu of 03-321.28.02.

Al onze bestuursleden en medewerkers zijn onbezoldigde vrijwilligers.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.