Oudenbosch en Tiengemeten - jaarlijkse gosa busreis

Autocarreis naar Oudenbosch en Tiengemeten

Locatie

Schoten 2900 . vertrekplaatsen : 7u45 te Deurne, St. Jozefkerk, Boekenberglei en 8u15 te Schoten, hoek Bredabaan/Horstsebaan, kant Pizzahut (winkelcentrum Carrefour), 2900 Schoten

We vertrekken rond 7u45 (Deurne) 8u15 (Schoten) en bezoeken in de voormiddag de basiliek van Oudenbosch. We worden hier verwelkomt met een tasje koffie en een stukje gebak in de kerk. De plaatselijke gidsen leiden ons rond in deze mooie basiliek van de H. Agata en de H. Barbara. Het lijkt wel de St. Pietersbasiliek van Rome in het klein.
Aansluitend rijden we naar het dorpje Nieuwendijk voor ons middagmaal. Hier nemen we de veerpont naar het eiland Tiengemeten. Het eiland is gelegen in de Haringvliet en staat bekend voor zijn mooie fauna en flora. Wanneer we daar aankomen splitsen we de groep in twee en bezoeken we het Rien Poortvliet-museum en het landbouwmuseum. Rien Poortvliet kennen we allemaal van zijn prachtige natuurkalenders en natuurlijk van zijn getekende kabouters.
Met de laatste veerpont van 17u10 steken we terug over naar het vaste land.
Op de terugweg naar huis houden we halt voor een lichte broodmaaltijd.
Programma: √ Rond 9.30u. ontvangst in Oudenbosch met koffie en vla, daarna nemen gidsen ons mee voor een geleid bezoek aan de basiliek. √ Rond 12u.: middagmaal in Nieuwendijk met 3 gangenmenu (drank voor eigen rekening) √ Om 14u.: overzet naar Tiengemeten met bezoek aan het Landbouwmuseum en Rien Poortvlietmuseum met plaatselijke gidsen. √ Om 17.10u.: laatste overzet naar het vasteland. Op de terugweg naar huis houden we halt voor een lichte broodmaaltijd.

Praktisch

Doelgroep
Senioren
Voor wie?
Iedereen
Prijs
85.00

Leden Gezinsbond betalen € 75.

Inschrijven

extra info bij fam. Echelpoels

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Zin om te helpen bij onze activiteiten in Deurne-Zuid?

Voor onze grote activiteiten (zoektochten, samenwerkingen met buurtorganisaties, tweedehandsbeurs, grootouderfeest, ontbijtbuffet, ...) hebben wij telkens vele helpende handen nodig voor uiteenlopende taken.

Wil je helpen? Neem dan contact op via luc@vanocken.eu of 03-321.28.02.

Al onze bestuursleden en medewerkers zijn onbezoldigde vrijwilligers.